Så er der økologiske linemuslinger

Linemuslinger udmærker sig ved at være dyrket på liner og i kæmpestrømper, og da de opholder sig længere oppe mod vandoverfladen, end muslinger normalt gør, er der mere føde til dem. Derfor er de mere kødfulde, end de muslinger, der skrabes direkte fra bunden.

Fangsten er derfor også meget mere skånsom mod miljøet, da bunden derfor undgår at blive pløjet op at de tunge fangstredskaber. Og nok siger vi, at de er dyrkede, men muslingeynglen sætter sig faktisk selv fast på linerne hvert år, og selve høsten foregår fra et lille fartøj.

Sådan har der efterhånden været dyrket linemuslinger i flere år nu. Det nye er, at der nu er kommet økologiske regler for dyrkningen. Her er der en masse yderligere krav. Der er f.eks. strenge krav til muslingernes vandmiljø, ligesom der er forbud mod anvendelse af kobberbeskyttelse på anlæggets servicebåd, der er krav til størst mulig brug af vedvarende energi i produktionen, sygdomme skal forebygges, og der er også en del flere papirregistreringer, der skal laves.

Derfor vil disse muslinger nok ende lidt dyrere op, end de almindelige linemuslinger.

Men, lige nu har vi et rigtigt godt introduktionstilbud på dem, idet vi sælger et net med 1 kg til samme lave pris, som når vi har linemuslinger på tilbud.

Så kom ind og køb og smag dem. De er rigtigt gode, og de er dyrket i Limfjorden, lige her uden for Thisted.

Dampede muslinger i egen suppe

Du finder vores opskrift på dampede muslinger i egen kraft lige her