Rødtunge

Type: 
Fladfisk
Familie: 
Pleuronectidae
Latin: 
Microstomus kitt
Engelsk: 
Lemon sole
Tysk: 
Echte Rotzunge
Fransk: 
Limande sole

Rødtungen regnes af nogle for den fornemste repræsentant for rødspættefamilien. Rødtungen er en populær spise i Danmark, og den er da også en af de allerbedste spisefisk, vi har her i Vesterhavet.

Udseende: 

Rødtungens skind er glat og marmoreret i rødbrune nuancer. Den er karakteristisk med såvel sit lille hoved som sin lille mund, og desuden mangler den gatpiggen.

Mindste fangstmål er 26 cm.

Smag og tekstur: 

Det er en virkelig velsmagende fladfisk med hvidt, sødligt kød.

Føde: 

Rødtungen lever hovedsagelig af børsteorme og i mindre udstrækning af rejer, snegle og muslinger.

Sæson og perioder: 

Rødtungen må fiskes året rundt.

Den gyder fra april til oktober

Fangstmetoder: 
Trawl
Garn
Snurrevod
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 
344 kJ
Protein: 
17,1 g
Kulhydrat: 
0,0 g
Fedt: 
1,4 g
Tilberedning: 
  • Koges / Dampes
  • Ovnbages / Steges / Grilles